Fixa altanen

Fixa grillfesten på snyggaste altanen

Glöm allt jobb med att hålla trädäcket snyggt, med några enkla moment är det fixat för tio år framåt. Istället kommer du att få tid över att skapa den perfekta uteplatsen. Allt för att kunna njuta av varma sköna somrar och ljumma grillkvällar.

Med Sioo:x smarta produkter kan du få trädäcket att se snyggt ut för många år framöver. Allt som behövs är att följa tre enkla steg.

Ta först bort eventuella oljerester, smuts och mörka partier på däcket. Blötlägg sen träet och lägg på Sioo:x Underhållstvätt. Låt det verka i 20 minuter. Tvätta sen med högtryckstvättens vattensvirvel. Spola rent och låt torka.

Efter det stryker du på Sioo:x Träskydd två gånger med torktid emellan. För att få ett väderskydd som håller länge lägger du sen på Sioo:x Ytskydd och låter det verka. Efter 40 minuter är golvet klart att användas. Se instruktionsfilm här!

Med den här metoden kommer träet successivt att ljusna och slutligen få en vacker ljus grå nyans. Det kommer dessutom vara väldigt skönt att gå barfota på. För extra bra resultat behövs ytterligare ett lager Ytskydd efter ett år.

Vill du få en enhetlig känsla på hela uteplatsen kan du matcha den ljust grå träfärgen i däcket med antingen trämöbler i samma gråa färg, det går att använda samma metod på trämöblerna, eller så bryter du av med något helt annat som exempelvis svarta stålmöbler. Lägg till några mysiga kuddar i favoritfärgen, stora krukor med rasslande bambu eller buxbomsklot och kanske några väl placerade ljuslyktor för att få upp stämningen på kvällen.

Och grillfesten… den fixar du med hjälp av våra snabba och väldigt goda grilltips!

Avokadoröra – blanda och rör ihop:
1 mogen avokado
1 dl gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
½ tsk sambal oelek

Grillade grönsaker:
Skär aubergine, paprika och squash i stora grova bitar och dela olika sorters lökar i stora klyftor. Dela några morötter på längden och lägg även till hela chilifrukter. Pensla med rapsolja eller grillolja. Grilla sen grönsakerna på utegrillen tills de börjar mjukna, ca 2-3 minuter på var sida.

Marinerade kycklingdelar (Marinad till ca 10 kycklingbitar):
1dl rapsolja
2 msk soja
1 msk pressad citronsaft
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk chilisås
1 tsk cajunkrydda

Blanda ihop marinaden och pensla kycklingdelarna. Lägg dem på grillen. Vänd dem om lite då och då så de inte bränns vid, pensla med mer marinad några gånger. När kycklingen fått fin grillyta, flytta över dem till indirekt grillning* med locket på i ca 20 minuter. Kycklingen bör hålla minst 70 grader när den är klar och ha en klar köttsaft.

*Indirekt grillning betyder att man grillar i den del av grillen där det inte ligger någon grillkol.